• Наші традиції – наше коріння

    Наші традиції – наше коріння Наші традиції – наше коріння Наші традиції – наше коріння Наші традиції – наше коріння Наші традиції – наше коріння

    У виставковій залі бібліотеки-філії №5 відкрилась традиційна виставка декоративно-вжиткового мистецтва «Жива традиція», яку майстри народних промислів створили до Дня Незалежності України.

    Сьогодні, під час війни, під час випробувань на міцність української нації, виставка народного традиційного мистецтва – це свято про силу і незламність, невмирущість традицій і культури України, про національну гордість і віру в Перемогу!

    Виставку створили різні люди, з різними уподобаннями і різними долями та характерами, але всіх їх об’єднує любов до традиційних народних ремесел. Із ниток, стрічок, кори, глини, шкіри, дерева чи шматочка скла зробити витвір мистецтва – це талант помножений на закоханість у творчість. Тож виставка неповторна і цікава, як завжди.

    Дуже приємно зазначити, що до створення виставки долучаються нові учасники, особливо молодь. Розумієш, що традиції живуть, майстри їх бережуть і примножують, а виставки кожного разу стають різноманітнішими, цікавішими.

    Сьогодні хто як може тримає оборону країни. Майстрині Валентина Янковська та Світлана Симоненко свої роботи продають, щоб кошти направити на допомогу ЗСУ. Багато хто з учасників виставки займається волонтерством – плетуть нашоломники та сітки, шиють білизну та ще багато чого роблять для підтримки захисників України.

    Під час відкриття виставки очильниця управління культури і туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська привітала присутніх зі святом Незалежності України та подякувала майстрам за чудову виставку. Пані Юлія вручила митцям Подяки за натхненну творчу працю та популяризацію народного мистецтва.

    Учасниці зразкового фольклорного ансамблю «Зоряниця» Білоцерківської школи мистецтв №5 імені Сергія Томащука подарували учасникам заходу українські народні пісні.

    Виставка працюватиме до 15 вересня, за адресою: просп. Незалежності, 55.

     

    Любов Михайлюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше