• Десерт найкращий літом – Кавуни!

    Десерт найкращий літом – Кавуни! Десерт найкращий літом – Кавуни! Десерт найкращий літом – Кавуни! Десерт найкращий літом – Кавуни!

    3 серпня відзначається Всесвітній День кавуна, який започаткували американці. У США ця солодка та смачна ягода є настільки ж незмінним атрибутом літніх пікніків, як і знаменитий хот-дог. Відмінно тамуючи спрагу і будучи зовсім не калорійним, кавун, звичайно ж, заслужив на власне свято.

    На смачне свято «Десерт найкращий літом – Кавуни!», працівники книгозбірні №6 запросили маленьких читайликів.

    Бібліотекарки розповіли присутнім цікаві факти про кавун, його вітамінні властивості, види кавунів, їхнє походження. Учасники заходу також довідались про батьківщину кавуна та про застосування його в традиційній китайській медицині. Усі разом пригадали твори письменників, в яких згадується кавун. Це твори Б.Грінченка «Кавуни», В.Сухомлинського «Мамин кавун», В.Близнюка «Кавун – зелене покотило», китайська народна казка «Два кавуни», узбецька народна казка «Золотий кавун».

    Дітлахи переглянули мультфільм «Великий кавун», були активними під час пізнавальної вікторини «Що за ягода» та бліц-вікторини «Фрукти і ягоди». Також маленькі читачі взяли участь у приготуванні лимонаду з кавуна, інгредієнтами якого слугували: м’якоть кавуна, лимон, мед, м’ята і мінеральна вода. «Ох і смакота», – сказали всі вголос і дружно почали втамовувати спрагу. Завершився захід частуванням кавуном від бібліотечних фахівчинь. Присутні із задоволенням насолоджувались корисною інформацією та соковитим, ароматним кавуном.

    Пропонуємо приєднатися до святкування і разом з друзями поласувати найбільшою ягодою чи приготувати з кавуна щось оригінальне. Смачного!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше