• Це може трапитись з кожним

    Це може трапитись з кожним Це може трапитись з кожним

    На сьогодні одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі є торгівля людьми. Це явище, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність.

    Щороку по всьому світі мільйони людей, як шукають кращої долі, потрапляють у трудове рабство. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

    29 липня у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка відбулася інформаційна година «Торгівля людьми – це може трапитись з кожним», під час якої присутні обговорили ризики торгівлі людьми в умовах сьогодення.

    Читачка книгозбірні, працівниця центру надання адміністративних послуг Вільнотарасівського старостату Надія Іванівна Демківська нагадала присутнім про те, що країна агресор, яка порушила суверенітет та цілісність нашої держави, також використовує українських громадян у трудовому рабстві. Отож ми повинні намагатися убезпечити себе та своїх рідних, а якщо такий факт стався не картати та не винити себе, а звернутися за допомогою: національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за телефоном 0-800-505-501 – безкоштовно зі стаціонарних телефонів, 527 – безкоштовно з номерів мобільних операторів України.

    Слід зазначити, що Україна докладає багато зусиль у сфері протидії торгівлі людьми, особливо в частині поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

    Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше