• У храмі поетичного слова Ніни Ковальчук

    У храмі поетичного слова Ніни Ковальчук У храмі поетичного слова Ніни Ковальчук У храмі поетичного слова Ніни Ковальчук У храмі поетичного слова Ніни Ковальчук

    Під такою назвою 19 липня в бібліотеці-філії №5 відбулася зустріч з талановитою білоцерківською поеткою Ніною Ковальчук.

    Чому саме «у храмі поетичного слова»? Як висловилася сама авторка:

    – Говорити не можу і не сказати нічого, також не можливо.Тому слово має звучати.

    З 24 лютого 2022 року від шоку, болю та бентеги, нам багатьом якось заціпило і бракувало слів. Та все ж потрібно говорити, спілкуватися, висловлювати свої думки, емоції та почуття. Слова можуть вбивати, а можуть і лікувати.

    Ось такою, наповненою розмаїттям емоцій, на одному подиху, була творча зустріч з пані Ніною. Адже українське слово є справжнім символом незламності, нескореності, волі та свободи духу. А якщо це майстерне поетичне слово, то воно може зцілювати, вселяти надію і віру в перемогу добра над злом, перемогу справедливості та непорушності законів природи, перемогу над ворогом…

    На подію завітали поціновувачі таланту поетеси, журналісти, читачі та бібліотекарі. В ошатній виставковій залі прозвучало багато виступів усіх тих, хто захоплюється поезією пані Ніни.

    Дуже емоційно висловилася про творчість поетеси голова ГО «Правова єдність» Ольга Настіна. Прозвучав виступ від завідувачки бібліотекою-філією №6 Надії Гаврилової, яка однією з перших відкрила для білоцерківців талант поетки. Палка шанувальниця творчості авторки, наша колега Майя Боженко, натхненно читала її поезію. Завітала на зустріч і відома в нашому місті письменниця Ганна Ручай, яка дуже компетентно оцінила талановито написані вірші Ніни Ковальчук.

    А ще були неймовірні музичні виступи. У виконанні учениці школи мистецтв імені Якова Яциневича по класу домри Амалії Степаненко прозвучали українські мелодії в подарунок для усіх присутніх. А самодіяльний вокальний ансамбль української пісні «Кумасі» акапельно виконав чарівні українські пісні «Вишиванка»та «Розпустили кучері дівчата».

    Зустріч видалася дуже щемливою та щирою, в очах багатьох присутніх бриніли сльози. Але це сльози поезійної терапії, як для гостей, так і для самої поетеси.

    Тож, з впевненістю можна сказати, що завдяки поезії Ніни Ковальчук можна побачити цілий Всесвіт, відчути різні емоції, зцілитися від болю і отримати неймовірну насолоду, смакуючи її твори.

     

    Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше