• Самітник в океані життя

    Самітник в океані життя

    16 липня 2023 року виповнилось 115 років від дня народження Василя Барки – українського письменника, перекладача, літературознавця, філософа, який був двічі номінований на здобуття Нобелівської премії.

    З цієї нагоди в бібліотеці-філії с. Вільна Тарасівка відбулася літературна година «Самітник в океані життя – Василь Барка», на яку завітали читачі – жителі села.

    Бібліотекарка пані Раїса розповіла учасникам заходу про факти з життя та творчості цієї видатної особистості. Здивувало присутніх те, що «Барка» – то псевдонім автора, а справжнє ім’я письменника – Василь Костянтинович Очерет.

    Говорила Раїса Юріївна і про те, що творчість Василя Барки – це віддзеркалення його глибокої християнської релігійності і етики. Тому й основні прикмети його характеру — це незвичайна доброта і скромність, гуманність і побожність, толерантність і пошанування думки другої людини, беззастережне визнання вчення Біблії.

    Зацікавив усіх і той факт, що у 1958-1961 роках письменник пише роман «Жовтий князь», у якому розповідає про жахіття Голодомору 1932-1933 років, перебуваючи в Америці. Виявилося, що Василь Барка був представником української діаспори в США. Загалом Василь Барка був одним із перших, хто заговорив про Голодомор, як явище на українських землях.

    Творчість Василя Барки – це і високомистецьке віддзеркалення подій з історії українського народу, зокрема його трагедії під час Великого голоду.

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше