• 15 липня - День Української Державності

    15 липня - День Української Державності

    З нагоди Дня Української Державності у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка відбулася патріотична година «В єднанні сила й міць держави», учасниками якої стали прекрасні діточки у яких «Одна мрія – мирна Україна!».

    Український письменник, державний та політичний діяч Володимир Винниченко визначав: «Державність – це устрій усього матеріального і духовного буття цілого народу».

    Бібліотекарка пані Раїса розповіла присутнім про історію створення держави, яка з гордістю носить назву «Україна». Розповідь Раїси Юріївни торкнулася і традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого. Звичайно не оминула бібліотекарка увагою і прийняття українцями християнства як державної монорелігії.

    Для користувачів у бібліотеці діє національно-патріотична книжкова виставка «Українська Державність – тисячолітня історія багатомільйонного народу», де представлена література, яка розповідає про історію України, історію християнства в Україні та про цікаві факти державотворення України!

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше