• Шоколад – це завжди хороша ідея

    Шоколад – це завжди хороша ідея Шоколад – це завжди хороша ідея Шоколад – це завжди хороша ідея

    У розпал спекотного літа, 11 липня, відзначається Всесвітнє свято шоколаду – World Chocolate Day.

    Цей день зазвичай наповнений різноманітними цікавими заходами, конкурсами та фестивалями, що є прекрасною можливістю подарувати собі і своїм близьким гарний настрій і, звичайно, поласувати улюбленими солодощами. У бібліотеці-філії №5 з цієї нагоди відбувся День інформації «Солодкі традиції світу».

    Бібліотекарки-шоколатьє, які вміло та артистично супроводжували дійство, запропонували відвідувачам смачнюче книжково-шоколадне меню.

    В імпровізованій бібліокав’ярні учасники свята дізналися, звідки походить шоколад, коли і як він потрапив до Європи та зокрема на українські землі. Особливо зацікавила присутніх легенда про те, як давно-давно у Мексиці напій під екзотичною тоді назвою «чокоатль» цінувався дорожче, ніж золото.

    Книги, як і шоколад є сильним антидепресантом, тому бібліографічний огляд «Його величність Шоколад» порадував «солодкою» добіркою літератури із присмаком кави, перцю чилі і …кохання.

    Виставка-порада «Поціновувачам шоколадних ласощів» «занурила» відвідувачів у цілющі історії добрих, теплих, шоколадних слів.

    Також цього дня Інтернет-користувачі бібліотечної групи «LITERRA 5» у мережі Facebook мали можливість дізнатися майже казкову історію написання картини «Шоколадниця» Жана-Етьєна Ліотара.

    І на десерт усім бажаючим запропонували пройти незвичний психологічно-шоколадний тест, який додав усмішок на обличчя та гарного настрою. Виявляється, характер людини залежить від того, якому шоколаду вона віддає перевагу – гіркому чи молочному, з горіхами чи родзинками, цедрою чи прянощами, у плитках, цукерках, печивках або й в запашному гарячому напої.

    Шоколад справді люблять усі. Він надихає, зігріває, тішить, наснажує, позбавляє суму і навіть лікує. Тож, День інформації у бібліотеці видався яскравим та веселим, бо помріяти про шоколадний світ і життя у ньому корисно всім.

     

    Наталя Семененко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше