• Солодкий відпочинок

    Солодкий відпочинок Солодкий відпочинок Солодкий відпочинок Солодкий відпочинок

    Справжні ласуни завжди знайдуть привід, щоб поласувати улюбленими солодощами. Але існує особливий день, коли шоколад стає центром загальної уваги і його можна з’їсти море, не переймаючись зайвими калоріями – це День шоколаду, який у всьому світі відзначають 11 липня.

    І цей особливий найсолодший, найсмачніший, найулюбленіший день любителів солоденького настав! Щоб відсвяткувати таке цікаве свято до бібліотеки-філії №6 завітали юні читачі на шоко-дайджест «Шоколадний настрій». Бібліотекарі провели присутнім цікаву екскурсію країною «Шоколадія», під час якої розповіли про те, де «росте» шоколад, його шлях до Європи, склад та види шоколаду, його чудодійні властивості, а також про вплив шоколаду на організм людини.

    Про цікаві факти, пов’язані з шоколадом, розповіла Маргарита Валентенко. А Надійка Трунденко і Ольга Замастеренко прочитали вірші Тетяни Строкач і Наталії Кузьмічової, присвячені чудодійному смаколику – шоколаду.

    Діти взяли участь у майстер-класі «Малюємо шоколадом». Озброївшись шоколадною фарбою, заздалегідь приготованою бібліотекарками за спеціальним рецептом,прихопивши фантазію, діти поринули у світ мистецтва. Пензликами слугували ватні палички та пальці рук, а полотнами для шоколадних шедеврів – печиво. Маленькі художники докладали усіх можливих зусиль, щоб намалювати найгарніші будинки, сердечка, смайлики, квіти, герб України та багато іншого. Жодного зайвого штриху ви не побачите, бо їх ласуни «відправляли» у свої ротики. Тож серветки не знадобилися.

    Поки шоколадні шедеври застигали, читайлики взяли участь в конкурсах: «Пронеси – не загуби», «Роздягни цукерку», «Дегустатор», «Фантики». У солодкій вікторині всі учасники були активними, та все ж, секрет «чарівного мішечка» дістався Артему Кривенку.

    Родзинкою свята було вітання іменинниці – Марини Більської, яка в бібліотечному колі друзів зустріла 9-й рік свого народження. Наші маленькі художниці Маргарита Валентенко і Анна Костенко випробували себе в мистецькому стилі боді-арт, перетворивши іменинницю в «солодке кошеня».

    Інформаційним доповненням до заходу слугувала тематична поличка «Читай. Смакуй. Насолоджуйся», на якій були представлені «шоколадні» книги.

    За активність під час заходу бібліотекарі обдарували дітвору шоколадними смаколиками. Дякуємо батькам маленьких читай ликів за допомогу в проведенні заходу та за можливість подарувати дітям гарний настрій і солодкий відпочинок!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше