• Конституцію вивчаємо – Україну прославляємо

    Конституцію вивчаємо – Україну прославляємо Конституцію вивчаємо – Україну прославляємо Конституцію вивчаємо – Україну прославляємо Конституцію вивчаємо – Україну прославляємо Конституцію вивчаємо – Україну прославляємо

    Щороку 28 червня Україна відзначає День Конституції. Це одне з «наймолодших» свят в українському календарі, яке з’явилося після ухвалення Основного Закону країни. Конституція України – це не лише закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

    З метою виховання у підростаючого покоління правової культури та громадянської позиції, а також шанобливого ставлення до державних символів, у бібліотеці-філії №6 проведено цикл заходів.

    Правова година «Дітям про Конституцію» запропонована наймолодшим читачам книгозбірні. Бібліотекарка Людмила Романюк розповіла дітлахам про історію створення і написання Конституції України, про її сучасне і минуле, а також ознайомила з правами і обов’язками, які їм гарантує Основний Закон. Вона зауважила, що в кожній країні є правила, яких повинні дотримуватися всі її мешканці. Ці правила називаються Законами. Законів існує багато, але є основний – Конституція. Учасники заходу пригадали права та обов’язки громадян України. Учасників заходу зацікавила правова вікторина «Чи знаємо ми свої права і обов’язки», а також віршований кросворд, ключовим словом якого було слово «Україна».

    Людмила Миколаївна порекомендувала присутнім ознайомитися з книгами, представленими на тематичній книжковій виставці «Конституційне становлення України».

    На мистецьку годину «З любов’ю до України» бібліотечні фахівчині запросили читачів, які дружать не лише з книгою, а й з пензликом. Бібліотекарка Людмила Романюк розповіла присутнім про те, як «народжуються» закони; пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною.

    Діти не завжди можуть виразити словами свої бажання та переживання. Але вони вміють відображати все це у малюнках. Те, що турбує, те, про що мріють, те, чого очікують. Хоч і не слідкують за новинами, як дорослі, проте все помічають і вірять у світле та добре майбутнє України.

    Свої мрії, побажання і бачення майбутньої України маленькі художники відобразили на папері. А допомагала їм у цьому Людмила Красніцька-Луцик – керівник студії петриківського розпису «Азалія». Діти малювали рідну країну: вільну, заквітчану, сонячну і непереможну Україну. Юні художники малювали не лише фарбами, а серцем!

    Катя Іванько намалювала символ держави – Герб, в техніці петриківського розпису. Ольга Замастеренко, Уляна Кириленко мріють про жовто-блакитну квіткову Україну. Злата Бакун хоче жити у заможній країні, малюнок Анастасії Бабійчук прикрашає голуб – провісник миру. Книгу-Конституцію, яку зігрівають пелюстки соняшника, намалювала Діана Пристай. А найменша учасниця заходу Вероніка Поліщук намалювала пташок миру – голубів. Полінка Рогова, Вікторія Григоренко, Катерина Клюєва – відобразили шлях України до Незалежності. «Нехай сонце зігріває українську хату» – так свою роботу назвала Злата Польська.

    На творчу майстерню «Соняшник – квітка сонця» бібліотекарі запросили читачів, які полюбляють творити дива власноруч. Квіти соняшника здавна вважали символом любові до Батьківщини. Як соняшник повертається за сонцем, так і людина думкою, словом і ділом звернена до своєї Вітчизни. Як сонце для соняшника єдиний і незамінний орієнтир, так і для людини Батьківщина – єдина та найвища цінність.

    Про те, як зробити соняшник з кольорового паперу, дітям розповіла активна читачка філії, вчителька праці Білоцерківської гімназії-початкової школи № 21– Оксана Сергієнко. Прослухавши цікаві факти про соняшник, діти дружньо взялися до роботи. У створенні квітки немає ніяких складнощів, присутні лише повторювали всі дії, які пропонувала Оксана Володимирівна. Пелюстка до пелюстки і в руках кожного з’являлись промінчики сонця і тепла, які згодом перетворювалися в прекрасну квітку соняшника – символ радості та повноти життя.

    Зробивши соняшники з паперу, діти понесли додому шматочок теплого літа.

    До заходу працівники книгозбірні оформили книжкову виставку «Україна моя сонячна, соняшниково сонячна!» За старанність учасники заходу отримали соняшникові солодощі від бібліотекарів.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше