• Скажи тютюнопалінню: «Ні»

    Скажи тютюнопалінню: «Ні»

    Щороку 31травня відзначається Всесвітній День боротьби з тютюнопалінням. Цей день є ще однією нагодою для усвідомлення небезпеки, яку несе здоров᾿ю суспільства тютюнопаління, допомоги людям, які бажають позбутися цієї шкідливої звички та пересторога для тих, хто ще не пробував курити.

    В рамках відзначення Дня боротьби з тютюнопалінням для юних читачів бібліотеки села Вільна Тарасівка відбулася інформаційна бесіда «Скажи тютюнопалінню: «Ні».

    Бібліотекарка, використовуючи цікаві факти, розповіла, що кожна цигарка скорочує життя людини на кілька хвилин, в Україні склалася небезпечна ситуація щодо активного поширення тютюнопаління у молодіжному середовищі. Не менш небезпечним є пасивне куріння, особливо для дітей та молоді. Саме воно спричиняє численні бронхіти, пневмонії, астму, серцево-судинні та неврологічні ускладнення.

    Бібліотекарка навела цікаві приклади з життя курців. Позбутися шкідливої звички непросто. Але є чимало випробуваних способів кинути палити і почати здоровий спосіб життя.

    В книгозбірні для користувачів розгорнута книжкова виставка «Куріння чи здоров’я – обирай сам», на якій представлені книжки та матеріали про тютюнопалінняі його шкідливість для організму людини.

    Куріння − страшне лихо, яке підриває здоров’я і скорочує життя мільйонам людей. Здоров’я та довголіття кожного в його власних руках.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше