• Зустріч з письменницею та волонтеркою з Харкова Людмилою Охріменко

    Зустріч з письменницею та волонтеркою з Харкова Людмилою Охріменко Зустріч з письменницею та волонтеркою з Харкова Людмилою Охріменко Зустріч з письменницею та волонтеркою з Харкова Людмилою Охріменко Зустріч з письменницею та волонтеркою з Харкова Людмилою Охріменко

    25 травня у бібліотеці-філії №5 відбулася зустріч з талановитою письменницею та волонтеркою з Харкова Людмилою Охріменко та презентація її книг.

    Попри напружений графік пані Людмила знайшла час і завітала до Білої Церкви. Зустріч з письменницею була цікавою і яскравою. Літераторка зачарувала гостей з першої ж хвилини спілкування, розповідаючи історії створення своїх книг.

    Першою була представлена книга новел «Волонтерські історії». Це життєві історії звичайних людей, які опинилися на фронті. Книга розкриває різні аспекти волонтерської діяльності, історії, пов’язані з російсько-українською війною, а саме з підтримкою армії, допомогою пораненим, підтримкою цивільного населення в зоні проведення бойових дій.

    Другою книгою письменниці, представленою публіці стала «Муха в окропі на окупованій території». Це жіночий роман, який вдало балансує на межі між воєнним, жіночим і любовним.

    Найочікуванішою, третьою книгою, яка була презентована авторкою став роман «Оскар», який отримав відзнаку Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова – 2021», як найкращий роман воєнної тематики.

    За словами Олександра Вільчинського, засновника спеціальної відзнаки «За найкращий роман на воєнну тематику» міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» − це роман, який не могла написати жінка, бо він дуже точно передає всі реалії війни.

    Пані Людмила розповіла присутнім про чоловіка, який став прототипом героя роману. У книзі йдеться про долю українського офіцера-спецпризначенця, який на початку 2015 року потрапляє у полон до російських окупантів. Він мріє про втечу з першого дня неволі і робить усе для того, щоб здійснити задумане. Ця книга про людину, чоловіка, кримського татарина, що свято вірить у силу життя.

    На зустрічі були присутні представники управління культури і туризму Білоцерківської міської ради, представники ЗМІ, бібліотекарі та читачі, внутрішньо переміщені особи, студенти Фахового коледжу економіки та управління НАСОА.

    Зустріч з письменницею пройшла невимушено та легко. Після презентації присутні задавали авторці найрізноманітніші питання, на які вона залюбки відповідала. Наприкінці, всі бажаючі мали можливість придбати книги з автографом письменниці та зробити фото на згадку.

    Чекаємо пані Людмилу у Білій Церкві з новими доробками.

    Олена Шарандак.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше