• Героям слава!

    Героям слава! Героям слава! Героям слава! Героям слава!

    23 травня, в День Героїв України, працівники Центральної бібліотеки для дорослих провели для читачів-учнів 4-В класу Білоцерківської гімназії слов’янських мов-початкової школи №1 (класовод Фофанова Майя Миколаївна) героїчний калейдоскоп «Слава Україні! Героям слава!».

    Бібліотекарки розповіли дітям про історію заснування Дня Героїв, наголосивши, що в цей день вшановують усіх, хто з ризиком для життя боровся за українську незалежність:лицарів Київської Русі, козаків часів Гетьманщини, Українських Січових Стрільців, воїнів армій УНР та УПА, Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО та російсько-української війни, які зараз ведуть боротьбу проти російської армії за нашу свободу. Серед Героїв і Максим Фофановсин учительки Майї Миколаївни, який загинув на Донеччині у вересні 2022 року, захищаючи волю та незалежність України.

    На захід був запрошений ветеран АТО, нині боєць 41-го батальону ОСБ Олександр Ярмола, який добровольцем пішов на фронт ще у 2014 році, разом з побратимами захищав Донецький аеропорт. Наприкінці 2015 року він отримав важке поранення, після лікування повернувся до мирного життя працював викладачем БНАУ.Але після повномасштабного рашистського вторгнення в Україну знову пішов добровольцем на війну. Зараз знаходиться на лікуванні після поранення. Олександр Володимирович розповів дітям про важкі бої, фронтові будні, бойових побратимів. Подякував учням за малюнки і смаколики, які ті передають воякам. Цідитячі подарунки нагадують солдатам домівку і зігрівають серця.

    Дітлахи захоплено слухали розповідь бувалого воїна і засипали його запитаннями. Їх цікавило все: мотивація добровольців, облаштування бліндажів і окопів, дівчата на війні, стрілецька зброя, настрої бійців, як вони відносяться до собак і кішок, чи подобаються солдатам дитячі подарунки…

    На завершення зустрічі учні виконали улюблену пісню Олександра Ярмоли ─ «Червону калину».

    Людмила Чупак.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше