• Я пісню виняньчив для вас

    Я пісню виняньчив для вас Я пісню виняньчив для вас Я пісню виняньчив для вас

    Біла Церква багата творчими особистостями. Одне із особливих місць в культурному житті міста посідає Анатолій Івнович Кульчицький – поет-пісняр, заслужений працівник культури України, лауреат численних мистецьких премій міжнародного та регіонального рівнів, почесний громадянин міста Біла Церква та міста Вишгород, який 2 травня відмічає своє 85-річчя.
    З нагоди славної дати працівники бібліотеки-філії №6 провели літературно-поетичну годину «Тобі, Біла Церкво, заквітчане місто, я серце своє віддаю».
    Бібліотекарка Людмила Романюк ознайомила присутніх із життєвим та літературним шляхом Анатолія Івановича, зауваживши, що вже 60 років, як він живе, працює, любить і творить у Білій Церкві.
    Дуже гарно про талант Анатолія Івановича написав білоцерківський поет Володимир Іванців:
    «Між композиторів – співак, 
    Між співаків – поет питомий,
    В поетів – композитор він, 
    В народі – просто: всім відомий».
    Анатолій Іванович – воістину співець рідного краю. Чарівна Біла Церква надихає на поетичне слово. В його творчому доробку понад 700 пісень, 7 вокальних циклів, 18 виданих книг з піснями, поезіями та прозою. Пісні про Білу Церкву об’єднані у цикл «Тобі, Біла Церкво...». А «Пісня про Білу Церкву» стала неофіційним гімном міста та звучить як позивні Білоцерківського радіо.
    В своїх співочих поезіях автор описує красу й неповторність нашого міста та білоцерківщини. Далеко за межами краю звучать його «Клич душі», «Біла Церква – священна земля», «Замкова гора», «Небо України», «Як вересень уже я золотий».
    Учасники заходу мали змогу доторкнутися до справжньої поезії, уважно слухали поетичні рядки автора зі збірок «Тебе, кохана Україно, до серця в пісні пригорну…», «Білоцерківщина – мій отчий край», «Освідчення», «Дарую серце Білій Церкві», які залюбки читали не лише бібліотекарі, а й користувачка книгозбірні Тетяна Пархоменко. 
    Прослухавши вірші А.Кульчицького, присуті переконались, що його поетичним творам притаманні щирий, непідробний ліризм, ніжна мелодійність, бо виміряні вони і серцем, і душею. Виплекані пісні на довгі роки залишаться у серцях і душах слухачів.
    Усі бажаючі мали змогу ближче познайомитись із творчістю ювіляра, переглянувши книги, представлені на книжковій виставці-посвяті «Пісні, як люди, мріють і живуть».
    Понад піввіку Анатолій Іванович щедро дарує свій талант поета і композитора білоцерківцям. Дякуємо за насолоду, яку отримуєш під час читання поетичних творів автора. Бажаємо щоб його поетично-пісенне слово розліталося в усі куточки України, прославляючи рідний край. Вітаємо з ювілеєм і чекаємо нових видань.
    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше