• Цвіте, спішить, летить весна: чарівна і квітуча

    Цвіте, спішить, летить весна: чарівна і квітуча Цвіте, спішить, летить весна: чарівна і квітуча Цвіте, спішить, летить весна: чарівна і квітуча

     

    Навесні прокидається природа. Навколо стільки краси, що настрій поліпшується після звичайної прогулянки, та ще й ясної сонячної погоди.

    Щоб зберегти весняний настрій, маленькі читайлики бібліотеки-філії №6 взяли участь у арт-годині «Малюємо цвіт плодових дерев». А допомагали їм у цьому бібліотекарка Людмила Романюк та майстриня петриківського розпису Людмила Красніцька-Луцик.

    Людмила Миколаївна розповіла дітворі про період цвітіння плодових дерев, нагадавши, що першими цвітуть абрикоси,трохи пізніше вишні.Наприкінці квітня яскравим пишним цвітом розцвітає чудова груша, цвітіння якої супроводжується розпусканням листочків. Наздоганяє грушу яблуня. Особливістю цвітіння яблунь і вишень є поява листочків після розпускання досить великого суцвіття, пофарбованого у ніжно-рожевий та білий колір. Поетичним словом Надії Красоткіної «Дерева починають зацвітати» бібліотекарка завершила свою розповідь.

    Прослухавши розповідь бібліотекарки, діти приступили до малювання цвіту улюблених фруктових дерев.

    Спочатку намалювали аквареллю синє небо і зелену траву. Коли малюнок висох, намалювали чорною фарбою стовбур дерева. Квіти з’являлись не лише завдяки пензлика, а й пальчиків. Та ще й поролон на допомогу поспішив. За допомогою поролону прикрашали дерева квітами у формі хмаринок.

    Поліна Рогова полюбляє абрикоси, тому на гілочках дерева зацвіли ніжно-рожеві квіти, зібрані в суцвіття у формі парасольки.

    У Катрусі Клюєвої квіти пишні та запашні, а цвіт нагадує біленьку хмаринку, яка тихенько опустилась з неба і турботливо обняла голісіньке деревце.

    Альона Ващенко «висадила» у своєму саду не лише вишню, одягнену в «білу фату», а й сакуру, яка красується неначе наречена в рожевому покривалі.

    Нікіта Кукоба зобразив на малюнку сонечко, щоб своїм теплом допомогло розквітнути молодим деревцям яблунь.

    Настя Бабійчук красу цвітіння плодових дерев доповнює цвітом квітки сонця – кульбаби.

    Фантазія і уява допомогли малечі створити чудові малюнки та отримати естетичну насолоду. Малюнок до малюнку і «виріс» фруктовий сад. Від цвіту плодових дерев «повіяло» справжньою весною. Своїми роботами діти подарували радість не лише один одному, а й принесли шматочок весняного цвіту для рідних у свої домівки.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше