• Чорнобиль – біль минулого, смуток майбутнього

    Чорнобиль – біль минулого, смуток майбутнього Чорнобиль – біль минулого, смуток майбутнього Чорнобиль – біль минулого, смуток майбутнього

    Техногенно-екологічна катастрофа, яка сталася 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, нанесла непоправної шкоди довкіллю, здоров’ю людей та сколихнула всю планету.

    Для багатовікової історії України Чорнобиль став ще однією трагедією в хронології духовного і фізичного знищення нації. І якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й для всього світу. Про це йшлося в бібліотеці-філії №1 для дітей під час години-спогаду «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…», на яку завітали читачі бібліотеки – учні 7-Г та 8-Г класів Білоцерківського академічного ліцею «Вектор» - гімназія №18.

    Своїми спогадами про трагічні події 37-річної давнини з учасниками заходу поділилися білоцерківці-ліквідатори аварії на ЧАЕС, пенсіонери МВС Олег Леонідович Бойко та Юрій Іванович Фоменський. З їхніх розповідей діти дізналися про причини вибуху на ЧАЕС та процес евакуації людей з Прип’яті й Чорнобиля, про те, як відбувалося гасіння пожежі на реакторі.

    Неабияк схвилювала школярів розповідь шанованих гостей про долі ліквідаторів аварії та про те, що діялось у Чорнобильській зоні після того, як її вимушено покинули понад 300 000 осіб. Діти охоче ставили запитання ліквідаторам та щиро подякували їм за зустріч.

    Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше