• Чорнобиль: живий плач мертвої зони

    Чорнобиль: живий плач мертвої зони Чорнобиль: живий плач мертвої зони Чорнобиль: живий плач мертвої зони

    З нагоди 37-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС у Центральній бібліотеці для дорослих відбулася година пам’яті «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі».

    Фахівчині книгозбірні підготували для учасників заходу відеопрезентацію про катастрофу на ЧАЕС, ознайомили присутніх з книгами Леоніда Дайєна «Чорнобиль − трава гірка», Любові Сироти «Прип’ятський синдром», Галі Аккерман «Пройти крізь Чорнобиль», Світлани Алексієвич «Чорнобильська молитва», Юрія Щербака «Чорнобиль», Ярослава Тараса «Таємниці Чорнобиля», Світлани Талан «Де живе свобода».

    Бібліотекарки прочитали вірші про Чорнобиль Ліни Костенко, Миколи Луківа, ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Медвідя, уривок з поеми Івана Драча «Чорнобильська мадонна».

    Спогадами про евакуацію дітей з Чорнобильської зони поділилися колишні вчительки − членкині клубу «Водограй» Валентина Олейнікова і Лариса Ястребова, а Валентина Майборода розповіла про екскурсію в Прип’ять у переддень трагедії.

    Учасниці заходу наголосили, що злочини проти людяності кремлівської тоталітарної системи, на жаль, продовжуються і сьогодні. Яскравим прикладом цьому є Запорізька АЕС, Донбас, Харків, Херсон, Миколаїв, сплюндровані російськими загарбниками.

    Усі присутні висловили сподівання на швидку Перемогу України над рашистами.

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше