• Чорнобиль – обірване суцвіття

    Чорнобиль – обірване суцвіття Чорнобиль – обірване суцвіття

    26 квітня виповнюється 37 років аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка відбулася година інформації «Чорнобиль – обірване суцвіття».

    Бібліотекарка книгозбірні нагадала присутнім про страшну катастрофу в історії людства – вибух реактора на Чорнобильській атомній станції. Доля багатьох людей різних професій – цивільних і військових цього дня змінилася назавжди. І через 37 років цей день спонукає задуматися про можливі наслідки діяльності людини.

    Подвиг, який здійснили ліквідатори аварії ніколи не буде забутий. Тож учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто втратив найцінніше, життя, внаслідок аварії на ЧАЕС. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи.

    Також до цієї дати у бібліотеці оформлено виставку-застереження «А Чорнобиль болить…», на якій розміщені документальні та художні твори, у яких йдеться про мирний атом і ціну, яку платить людина, коли він виходить з-під контролю, наводиться інформація про жахливі наслідки аварії, розміщені світлини ліквідаторів, які власним життям врятували світ.

    Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

     

    Раїса Лисак.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше