• Дивосвіт Валерія Юрчука

    Дивосвіт Валерія Юрчука Дивосвіт Валерія Юрчука Дивосвіт Валерія Юрчука Дивосвіт Валерія Юрчука

    12 квітня в читальній залі бібліотеки-філії №5 відбулося відкриття персональної виставки художника-аматора Валерія Петровича Юрчука. Виставка презентувалася напередодні Міжнародного дня культури та Всесвітнього дня мистецтва, які щороку відзначаються 15 квітня.

    Валерій Петрович Юрчук (Савінкін) народився в мальовничому Тетіївському краї, в селі Бурківці. Батько загинув на фронті. А мати Євдокія, залишившись вдовою, самотужки виростила, виховала і вивчила сина.

    Після закінчення інституту в 1969 році юнак отримав призначення в республіку Карелію, до міста Петрозаводськ. Там він пропрацював за фахом інженера-гідротехніка до 1993 року. Згодом повернувся в Україну.

    Після смерті найдорожчої людини – мами, пан Валерій вирішив, вшанувати її пам’ять та взяти її дівоче прізвище Юрчук як творчий псевдонім.

    З 1994 року взявся самостійно, за підручниками, опанувати художню майстерність. Кожного дня малював натюрморти, пейзажі, портрети, використовуючи різні матеріали та техніки.

    У 1997 році Валерій Петрович серйозно зацікавився історією України, яка надихнула митця на написання сангіною портретів 20 визначних українських діячів.

    Дуже вплинуло на творчий доробок пана Валерія знайомство з відомими художниками Білої Церкви: Валерієм Ружицьким, Анатолієм Кирилюком, Леонідом Маадиром.

    З 2004 року Валерій Петрович брав участь у мистецьких виставках Білої Церкви, у тому числі неодноразово долучався до виставок у міській виставковій залі при бібліотеці-філії №5(8), у Білоцерківському національному аграрному університеті, у Будинку культури заводу «Сільмаш» та в обласному краєзнавчому музеї.

    Пан Валерій як справжній патріот України та Білої Церкви, ніколи не стояв осторонь культурного життя громади. Одночасно з написанням картин, з 2007 року почав виконувати декоративні розписи житлових будинків, дитячих садочків, шкіл, інститутів тощо.

    Варто зазначити, що Валерій Петрович – надзвичайно творча людина з різноманітними захопленнями. У 16 років він почав писати вірші, у 35 – малювати, з 2000 року – член Клубу самодіяльних художників Білої Церкви.

    Із відкриттям персональної виставки художника привітали його друзі, які завітали на свято, завідувачка бібліотекою Світлана Хмільова та завідувачка виставковою залою Любов Михайлюк.

    Родзинкою заходу стали пісні у виконанні пана Валерія та самодіяльного ансамблю «Золота осінь» Академії пенсіонерів. Лунали українські народні пісні та пісні патріотичної тематики.

    Щиро бажаємо митцю гарного здоров’я, творчих здобутків, не зупинятися на досягнутому, досягати нових вершин.

    Виставка триватиме з 12 квітня до 12 травня. Запрошуємо всіх поціновувачів прекрасного насолодитися мистецтвом та відвідати виставку за адресою: читальна зала бібліотеки-філії №5, просп. Незалежності, 55.

     

    Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше