• Великодня мозаїка «Традиції і краса українського Великодня»

    Великодня мозаїка «Традиції і краса українського Великодня» Великодня мозаїка «Традиції і краса українського Великодня» Великодня мозаїка «Традиції і краса українського Великодня» Великодня мозаїка «Традиції і краса українського Великодня» Великодня мозаїка «Традиції і краса українського Великодня»

    Якими барвами можна описати Великдень? Це свято барвисте, мов вишиті рушники. Яскраве, мов писанки. Тепле, мов паски. Радісне, мов очі людей, що вітають один одного з воскресінням Ісуса Христа.

    Одному з найголовніших релігійних свят колектив центральної бібліотеки для дітей разом із працівниками управління культури і туризму Білоцерківської міської ради присвятили великодню мозаїку «Традиції і краса українського Великодня», яку провели 12 квітня для дітей з малозабезпечених сімей, родин військових і вимушено переміщених осіб з тимчасово окупованих територій.

    Святковий весняний барвистий настрій відтворювала виставка-інсталяція «О, писанко!Ти – символ України! Любові й миру вічна берегиня!», оформлена в читальній залі книгозбірні.

    Розпочався захід вітальним словом завідувачки ЦДБ Олени Корнієнко, яка побажала присутнім Божої благодаті, Перемоги і Миру, міцного здоров’я, надії, віри та впевненості у житті, щасливого сьогодення та прекрасного майбутнього й запросила дітей до перегляду відеосюжету за біблійними мотивами «Великдень. Історія свята для дітей та його головні символи».

    Творчу атмосферу заходу забезпечили юні актори театральної студії «Пролог» ЦПО «Соняшник» (керівник Тетяна Яковенко). У літературно-музичній композиції «Святкуємо Великдень» та міні-виставі за поетичними творами Григорія Сковороди «Сад божественних пісень» вони інсценували календарно-обрядове дійство, присвячене приходу весни, відродженню землі та природи. Особливо сподобалась та запам’яталась присутнім поетична вітальна сторінка «Подяка українським воїнам-захисникам», завдяки якій вихованці «Соняшника» висловили щиру любов, повагу, велику вдячність тим, хто захищає Україну.

    Цікавий творчий проект декорування смачного великоднього печива презентувала волонтерка, майстриня-кондитерка Ірина Дмитрук під час майстер-класу «Великодній смаколик». Хлопчики та дівчатка із задоволенням власноруч розписували кольоровою глазур’ю медово-імбирні пряники, які стали їм приємними подарунками до свята.

    Додали емоційності заходу вихованці ДШМ №4. У їхньому виконанні прозвучали музичні номери. Ансамбль скрипалів у складі Івана Торчинського, Назара Назима, Івана Щербини (керівник Тетяна Іваницька, концертмейстер Олена Валицька) виконали музичний твір Дж. Тайсінда «Паганіні на дикому заході». Олег Калетінський (баян) (викладач Ніна Гладченко) виконав музичні твори А.Матовіцької «Весела перерва», Консуело Веласкеса «Bеsamemucho», Джо Дассена «Така Таката».

    Сподіваємося, що кожен із тих, хто був присутній на святі, отримав незабутні враження та позитивні емоції.

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше