• Життя на крилах

    Життя на крилах Життя на крилах Життя на крилах Життя на крилах

    Найзаповітніша мрія людини – літати. Як птахи, – високо і вільно. Ось чому вони завжди захоплювали і привертали увагу людей!

    1 квітня у всьому світі відзначають Міжнародний день птахів, адже ще в 1906 році була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Але квітень – це не лише місяць, коли відзначається 117-та річниця згаданої конвенції, але й час, коли більшість пернатих повертається на Україну із теплих країв.

    31 березня фахівчині книгозбірні №3 завітали до учнів 3-Г класу Білоцерківської гімназії початкової школи №15 (класовод Олеся Бойко) на зооцікавинку «Життя на крилах».

    Бібліотекарки розпочали захід цікавими легендами і переказами про птахів, наших друзів, оберегів, героїв багатьох пісень, казок, віршів, оповідань, колядок та щедрівок.

    Доповненням до розповіді стала книжкова виставка-інсталяція «Стоголосий спів». Учні мали змогу ознайомитися і переглянути книги, коментований огляд яких зробили працівники філії.

    Цікавими для маленьких книголюбів стали: вікторина «Крилаті друзі», природнича гра «Як зветься цей птах», конкурс загадок «Світ пернатих», майстерка «У пташиному царстві».

    Особливо здивувалися любомудрики, коли дізналися про пам’ятники птахам, а також про Топ-10 найдивовижніших і найрідкісніших птахів світу.

    Багато вражень і яскравих емоцій отримали читайлики. Захід вийшов цікавим і захоплюючим. Адже турбота про пернатих, це не лише екологічна проблема, це частинка нашого життя, нашої культури, нашого світогляду, нашого світовідчуття.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше