• Вистояли, значить Переможемо!

    Вистояли, значить Переможемо! Вистояли, значить Переможемо! Вистояли, значить Переможемо! Вистояли, значить Переможемо!

    2 квітня 2022 року Київщина була звільнена Збройними силами України від російських окупантів.

    Напередодні річниці звільнення території Київської області працівники бібліотеки-філії №6 провели патріотичну годину «Вистояли, значить Переможемо!». Це була тепла зустріч з воїнами, які на передовій захищають Україну від рашистів, наближаючи перемогу над ворогом.

    На захід були запрошені військові 72-ї ОМБр ім.Чорних Запорожців, які захищають Вітчизну: капітан Сергій Олександрович Афанасов, сержант Павло Сергійович Іщенко, старший солдат Андрій Костянтинович Іванов.

    Військовослужбовці поділилися власним досвідом несення служби.

    Павло Сергійович − людина непохитної віри, незламного духу, чистої любові до неньки-України, відважий воїн, військовий за професією, захищає Україну з 2015 року. В боях на Сході отримав контузію. З перших днів повномасштабного вторгнення знову став на захист Батьківщини. Був у самому пеклі боїв за Київ: Гостомель, Буча Ірпінь. «Бились безстрашно, робили все можливе. Багатьох немає… Віддали своє життя за всіх нас…», − згадує військовослужбовець.

    Андрій Іванов, позивний «Кірш», розповів про себе та про те, як потрапив на передову. Початок війни зустрів у Києві й відразу пішов у військомат, а 9 березня був направлений на фронт, у Броварський район. Воїн згадав про перші дні війни, розповів, як було ліквідовано командира дивізії ворога, згадав про колаборанта лісничого, який співпрацював із окупаційною владою ворога та про те, як закінчилось «полювання» ЗСУ на зрадника. Учасників заходу вразила розповідь про жителів сіл, які різними способами допомагали українським військовим. Андрій Костянтинович, захищаючи Україну, був поранений, лікувався у шпиталі, але знову збирається на фронт.

    Сергій Олександрович Афанасов розповів про людей сильної волі, міцного характеру, впевнених в собі патріотів, про біль від втрати побратимів, братерство і дружбу, які допомагають вижити під час служби.

    Розповіді гостей вражали, бо в них були страшні реалії війни. Сподіваємось, що ця жорстока війна скоро завершиться і всі українці повернуться до звичного мирного життя, улюбленої роботи.

    Щирим і хвилюючим було спілкування, яке доповнювали поетичні рядки віршів Тетяни Строкач «Холод проймає», «Сирени», «Ранок починається з надії», «Загадаю бажання», «Коли закінчиться війна» у виконанні бібліотечних фахівчинь.

    Користувачка книгозбірні Анастасія Шевченко подарувала запрошеним гостям українські пісні «За чоловіків», «Ой, козаче, козаче», зміст яких розкриває силу і мужність українських воїнів, надихає на любов до Батьківщини та перемогу над ворогом. Ніна Вдовиченко прочитала вірш Василя Скрида для захисників.

    Щирі слова подяки військовим за їхню відвагу, жертовність,вірність і любов до Батьківщини висловила завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова. На згадку про зустріч вона вручила воїнам патріотичні малюнки та поробки маленьких читачів, смаколики та засоби гігієни, які гості передадуть своїм побратимам.

    Український народ завжди пишався вірними синами та доньками, які ціною власного життя боронили і боронять рідний край та з надією дивляться у майбутнє.

    Нехай щастить вам, любі захисники, повертайтеся з Перемогою і хай Бог береже вас!

     

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше