• Її поезія належить людству і епохам

    Її поезія належить людству і епохам Її поезія належить людству і епохам Її поезія належить людству і епохам Її поезія належить людству і епохам

    Українська земля виростила і наділила талантом багатьох всесвітньовідомих поетів, серед них чільне місце посідає Ліна Костенко.

    З нагоди дня народження видатної поетки працівники Центральної бібліотеки для дорослих провели для членкинь клубу «Вікторія» поетично-пісенний вернісаж «Мадонна української поезії».

    Бібліотекарки ознайомили присутніх з поетичними збірками Ліни Костенко, розповіли про життєвий і творчий шлях геніальної українки. Підкреслили, що поетка для багатьох українців є беззаперечним моральним авторитетом, адже за свої 93 роки вона не заплямувала себе підлими компромісами з жодною владою. У 1965 році підписала лист-протест проти арештів української інтелігенції, у 1966, під час арешту братів Горенів, кинула їм квіти, згодом написала лист на захист В’ячеслава Чорновола. А у 2005 − відмовилася від звання Героя України, заявивши: «Я політичної біжутерії не ношу».

    Фахівці книгозбірні прочитали вірші Ліни Костенко про Україну, природу, війну, друзів, мистецтво, літературу, сенс життя, любов і кохання, які є неперевершеними шедеврами світової літератури та продемонстрували відео кліпи на вірші легендарної поетки у виконанні Ольги Богомолець.

    Прекрасні поезії авторки розчулили учасниць заходу і надихнули їх на декламування віршів нескореної літераторки.

     

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше