• Єднаймося словом великого Кобзаря

    Єднаймося словом великого Кобзаря Єднаймося словом великого Кобзаря Єднаймося словом великого Кобзаря Єднаймося словом великого Кобзаря

    Щороку 9 березня українці в усьому світі відзначають День народження Тараса Григоровича Шевченка – Великого Кобзаря, видатного українського поета та художника.

    У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя. Завдяки своєму життю та творчості великий митець надихав патріотів України до боротьби за правду, свободу та вільне майбутнє неньки України.

    З нагоди дня народження поета для користувачів бібліотеки-філії села Вільна Тарасівка у книгозбірні проведено літературну годину «Єднаймося словом великого Кобзаря».

    Бібліотекарка Раїса Лисак розповіла учасникам заходу цікаві факти з життя великого поета. Шлях Тараса Шевченка був і шляхом видатного, всебічно обдарованого художника. Він прекрасно володів усіма відомими на той час засобами графічного зображення, технікою олійного і акварельного живопису, а разом з тим був чудовим майстром гравюри, талановито творив у портретному, історичному, побутовому та пейзажному жанрах.

    Протягом години у бібліотеці лунали вірші Тараса Шевченко «Тече вода з-під явора…», «Світає, край неба палає…», «Мені тринадцятий минало…» та інші твори. Найбільше читачам сподобалася поезія Т.Шевченка «Лілея» у виконанні пані Раїси.

    Також увазі користувачів була запропонована книжкова виставка «Тарас Григорович Шевченко − геній української поезії».

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше