• Хіт-парад книжкових новинок

    Хіт-парад книжкових новинок Хіт-парад книжкових новинок Хіт-парад книжкових новинок Хіт-парад книжкових новинок Хіт-парад книжкових новинок

    Ми витримали мабуть найскладнішу зиму в історії нашої незалежної України. Та нарешті і до нас прийшла довгоочікувана весна, а з нею і найцікавіші новинки літератури, адже кожна нова книга в бібліотеці – це завжди подія, здатна принести ні з чим незрівнянне задоволення, бомає неповторний запах, приємна на дотик, таємнича за змістом.

    3 березня в усіх країнах відзначається Всесвітній день письменника – професійне свято літераторів. Саме в цей день вбібліотеці-філії №5 відбувся День нової книги «Обличчя української та зарубіжної книги».

    Усіх, хто не уявляє своє життя без книги та читання і слідкує за новодруками запросили на літературну дегустацію. Присутніх очікуваласучасна література, твори епатажних і традиційних, українських і зарубіжних письменників, знамениті бестселери, книжки, що недавно були екранізовані. Відвідувачі познайомилисяз новинками, які відповідають найвибагливішим смакам, відкрили для себе імена письменників, що недавно дебютували. Представлені видання різні за жанрами, тож кожному читачеві знайшласякнига за його вподобаннями.

    На книжковій виставці «Хіт-парад книжкових новинок», були презентовані новодруки українських авторів: Ірен Роздобудько «Неймовірна. Ода до радості», Оксани Кір’ян «На роздоріжжі долі», Світлани Талан «Душа Ніколь», Любка Дереша «Там де вітер». Зарубіжні трилери були представлені такими авторами, як Колін Гувер «Веріті», Аманди Лі Коу «Світло далекої зірки», Джулії Крауч «Коханка її чоловіка», Тесс Геррітсен «Дівчина, яка мовчить» та багатьма іншими.

    Особливу цікавість у відвідувачів викликали книги-переможці літературних конкурсів: «Танці з кістками. Медичний трилер» від Андрія Сем’янківа, відомого у соцмережах як MED Goblin, яка стала переможцем премії «Книга року BBC-2022» та «Найдовша подорож» Оксани Забужко (номінація «Українська проза/есеїстика») і «Вифлеєм» Володимира Лиса (номінація «Красне письменство»), які стали переможцями Всеукраїнського рейтингу «Книжка року»-2022.

    Всі видання, запропоновані для перегляду змусили задуматись про світ, у якому ми живемо, і про те, що потрібно в ньому змінити і як віднайти ту книгу, яка розрадить у потоці новин.

    Тож, якщо вам хочеться завжди почуватись добре, підвищити рівень інтелекту, покращити пам’ять та розвинути гнучкість мислення, знайдіть час для читання – саме воно сприяє цьому…

    Зважаючи на сьогоднішні непрості реалії в яких ми живемо –це не тільки прекрасний спосіб проведення дозвілля, а й відмінний інструмент для підтримки фізичного і психічного здоров’я.

    Нові книжки, чекають на Вас! Читайте, не сумуйте, самовдосконалюйтесь і, звісно ж, – бережіть себе та близьких!

    Тетяна Ямінська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше