• Рідна мово… ти одна, як одна на світі Україна!

    Рідна мово… ти одна, як одна на світі Україна! Рідна мово… ти одна, як одна на світі Україна! Рідна мово… ти одна, як одна на світі Україна! Рідна мово… ти одна, як одна на світі Україна! Рідна мово… ти одна, як одна на світі Україна!

    Мова – це стежина, яка поєднує минуле із сучасним, відкриває шлях у майбутнє. Людина, яка досконало володіє рідною мовою, має під ногами твердий ґрунт, вона впевнена в собі, несе високу культуру і має надійне майбутнє.

    21 лютого людство відзначає Міжнародний день рідної мови. Вшановуючи рідну мову, слово, книгу, працівники бібліотеки запросили знавців мови, активних читачів бібліотеки, учнів 4-а класу БПШ №2 (класовод Тетяна Кучинська) на мовний турнір «Чорним по білому». Перша частина заходу носила інформаційний характер. Тетяна Володимирівна познайомила четвертокласників з історією української мови, розповіла легенду про мову. Діти переглянули відеопрезентацію «О, мово, душа голосна України»!, взяли участь у поетичному флешмобі та у пізнавальній грі «Мова. Яка вона?».

    Продовженням свята став мовний турнір «Чорним по білому». Учасники заходу поділилися на 2 команди: «Соняшник» та «Сині мрії». Турнір складався з конкурсних завдань: «Анафора», під час якого складали речення, в якому всі слова розпочинаються з однієї літери «С» та «Б». «Ілюстратор» (передавали зміст прислів’я за допомогою малюнку); «Фразеологічна показуха» та «Редактор».

    Юні знавці рідної мови отримали можливість продемонструвати обізнаність, грамотність, кмітливість, начитаність та знання рідної мови. Кожна команда прагнула вибороти перемогу, тож турнір вийшов доволі напруженим, проте веселим. Перемогла – дружба! Діти та присутні на заході бібліотекарі і вчителі, отримали велике задоволення від зустрічі, а команди – ще й солодощі.

    Після вдалих змагань, четвертокласники спробували себе в ролі поетів, взявши участь у сенкані – написанні вірша, що складається з п’яти рядків, на тему «Мова» та виготовили поробку, озлобивши її українським орнаментом.

    А на завершення прозвучала пісня «Гімн рідній мові».

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше