• День безпечного Інтернету

    День безпечного Інтернету День безпечного Інтернету День безпечного Інтернету

    7 лютого відзначається Всесвітній день безпечного Інтернету.

    У час цифрових технологій створення безпечного віртуального простору набуває особливого значення. Для поглиблення інформації про використання безпечного Інтернету до учнів 6-Б класу (класовод О.Г.Гончар) Білоцерківського природничо-математичного ліцею-гімназії № 16 ім. М.Кириленка завітали працівники бібліотеки сімейного читання №4. Бібліотекарки Світлана Могорит і Жанна Харченко провели для дітей медіаурок «Безпечна подорож океаном комп’ютерних знань». Вони розповіли, що Інтернет, який надає можливість для здійснення відкриттів, спілкування й творчості, містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. Дитина, перебуваючи в глобальній інформаційній мережі, часто стикається з небажаним контентом та піддається насильству з боку користувачів Інтернету.

    Світлана Василівна розповіла про найбільш поширені типи загроз: отримання недостовірної чи неправдивої інформації, формування залежності, спілкування з небезпечними людьми, залучення до виконання протиправних дій тощо.

    Жанна Миколаївна ознайомила шестикласників з основними правилами безпечної роботи в Інтернеті та порадила: не реагувати на непристойні та грубі коментарі, не надавати особистої інформації, відмовлятись від зустрічей з випадковими людьми, з якими познайомились онлайн, не ділитися своїми фото з незнайомцями.

    Бібліотекарі порадили дітям більше часу проводити з друзями, гуляти на свіжому повітрі та читати цікаві книги.

    Жанна Харченко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше