• Невтомний мандрівник – Жюль Верн

    Невтомний мандрівник – Жюль Верн Невтомний мандрівник – Жюль Верн

    Цього року виповнюється 195 років від дня народження великого французького письменника Жюля Верна, якого вважають своїм кумиром мільйони читачів у різних куточках світу. До цієї дати для читачів книгозбірні села Вільна Тарасівка відбулася літературна зустріч «Неймовірний мандрівник, письменник, вчений – Жюль Верн».

    Пані Раїса розповіла присутнім про те, що один з міфів про життя письменника говорить, що він був запеклим домувальником і дуже рідко та неохоче подорожував. Насправді ж, Жюль Верн був невтомним мандрівником. Будучи членом географічної спілки Франції, він відвідав Скандинавію, Великобританію, Німеччину, Нідерланди, Данію, США, країни Середземномор’я, Алжир тощо. Його твори перекладені 148-ма мовами. Загальна кількість його книг нараховує: 66 романів, понад 30 п’єс, понад 20 повістей і оповідань, а також, кілька документальних робіт.

    Безліч романів Жюля Верна були екранізовані. Найвідоміші його твори: «Таємничий острів», «П’ятнадцятирічний капітан», «Подорож до центру землі», «Діти капітана Гранта», «20000 льє під водою», «Навколо світу за 80 днів».

    Раїса Юріївна розповіла читачам бібліотеки про те, що у своїх творах Жюль Верн описував вигадані ним винаходи, багато з яких з’явилися вже після його смерті і добре відомі в нашому сучасному світі. Серед них: електричний стілець, факс, автомобіль, літак, гелікоптер і багато чого іншого. Дивно, однак деякі видавці називали Жюль Верна «ідіотом» і відмовлялися публікувати його твори, стверджуючи, що такого ніколи не відбудеться. До речі, ідея підводного човна належить не йому: в той час, коли жив Жюль Верн, так човни вже існували.

    Також для відвідувачів бібліотеки було створено книжкову виставку, на якій представлені твори письменника, які є у фонді книгозбірні.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше