• Недооцінений урок історії

    Недооцінений урок історії Недооцінений урок історії Недооцінений урок історії Недооцінений урок історії

    В історії кожної держави є події, які назавжди викарбовуються в пам’яті громадян.

    29 січня 2023 року в Україні відзначається 105-та річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

    Вшановуючи пам’яті загиблих під Крутами, восьмикласники Білоцерківської гімназії – початкової школи №13 разом із бібліотекарями філії №2 занурилися у вир крутянської трагедії під час години пам’яті «Герої Крут та Майдану».

    Бібліотекарка Олена Буяненко познайомила учнів з історичними подіями, які відбулися під Крутами в 1918 році, порівнюючи їх з подіями Майдану 2014 року. Присутні переглянули документальний фільм «Недооцінений урок історії», читали патріотичні вірші, присвячені героям Крут.

    Працівники книгозбірні ознайомили учасників заходу з літературою книжкової виставки «Героїка і трагедія Крут», матеріали якої дають змогу глибше пізнати наше непросте минуле.

    Наприкінці зустрічі юнаки та дівчата вшанували пам’ять тих, хто у 1918 році в бою під Крутами став на захист Української Народної Республіки, а також тих, чий подвиг повторює історію столітньої давнини: Героїв Революції Гідності, Воїнів Небесної Сотні, Героїв ЗСУ, волонтерів та простих людей, яким не байдужа доля Батьківщини.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше