• Крути. Перша Незалежність

    Крути. Перша Незалежність Крути. Перша Незалежність Крути. Перша Незалежність

    Минуло 105 років відтоді, як біля станції Крути відбувся бій між українськими вояками та більшовицькою навалою. Він тривав шість годин.

    Майже п’ятитисячній армії протистояли півтисячі вояків армії УНР та патріотичних юнаків. Тоді загинули майже 100 українців, але вони забрали з собою в могилу втричі більше ворогів. Подвиг повстанців дав змогу на чотири дні затримати більшовиків та укласти Брестський мирний договір.

    До цієї пам’ятної дати 30 січня фахівці книгозбірні №3 для учнів 9-11 класів провели патріотичний код «Крути. Перша Незалежність». Бібліотекарі розповіли присутнім про історичні події, презентували книжково-ілюстровану виставку «Крути – незгасна пам’ять і урок сьогодення». Представлені на виставці друковані видання привернули увагу присутніх, спонукаючи замислитися над історією нашої держави, її сьогоденням та майбутнім українського народу.

    Читачі мали змогу прочитати поезії М.Луківа, О.Стефановича, С.Губерначука, П.Тичини, прослухали пісні «Балада про Крути», «Кленова балада», «Ой під калиною».

    Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували славетних героїв Крут.

    105 років віддаляють нас від подій 29 січня 1918 року. Та вони живуть в душі українського народу, ятрять його серце, надихають наших сучасних воїнів на славні подвиги за честь Батьківщини.

     

    Ксенія Гнуда.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше