• Голокост - шрам на серці людства

    Голокост - шрам на серці людства Голокост - шрам на серці людства Голокост - шрам на серці людства Голокост - шрам на серці людства

     

    До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, який щороку відзначається 27 лютого, працівники Центральної бібліотеки для дорослих провели для членів клубу «Водограй» історичний екскурс «Голокост: душа, розіп’ята на хресті».

    На захід був запрошений кандидат історичних наук, краєзнавець Сергій Бурлака, який досліджував криваві події, що відбувалися у Білій Церкві під час нацистської окупації 1941-1943 років.

    Історик повідомив, що вБілу Церкву фашисти увійшли 16 липня 1941 року і з перших днів розпочався геноцид єврейського народу. В кінці липня розстріляли більше 20 євреїв, звинувативши їх у диверсіях. Самий масовий розстріл відбувся 19 серпня. В цей день було вбито близько 800 чоловік. Фашистине пощадили і 90 малолітніх дітей, батьки яких були розстріляні напередодні. Машина смерті діяла постійно. За 2 роки знищено чотири з половиною тисяч євреїв.

    Сергій Іванович продемонстрував аудіозаписи свідчень очевидцівтих страшних подій Бориса Петровича і Раїси Степанівни Дерев’янко, архівні документи, фотографії стрільбищ, де масово знищували людей.

    Підсумовуючи свою розповідь, історик наголосив, що людство не надало належну оцінку тим кривавим подіям, тому і в наші днірашисти здійснюють геноцид українськогонароду.

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше