• Соборність України – запорука єдності держави

    Соборність України – запорука єдності держави Соборність України – запорука єдності держави Соборність України – запорука єдності держави Соборність України – запорука єдності держави Соборність України – запорука єдності держави

    22 січня Україна відзначає День Соборності – свято єдиної соборної української держави.

    З нагоди свята до бібліотеки-філії №2 на історичний екскурс «Соборність України – запорука єдності держави» завітали члени клубів «Зарічани» та «Любисток» Академії пенсіонерів.

    Бібліотекарка Олена Буяненко розповіла про боротьбу українського народу за соборність своїх земель як одну з важливих сторінок історії.Олена Сергіївна наголосила, що саме цього дня 1919 року під час проголошення Акту Злуки українських земель здійснилися мрії, для яких жили і,за які помирали захисники України.Учасники заходу переглянули документальний фільм «Акт Злуки» та ознайомилися з літературою, яка була представлена на книжковій викладці «Історичний урок єднання».

    Під час заходу присутні взяли участь у патріотичній вікторині «Вільна та єдина моя Батьківщина». Анатолій Медвідь – поет-аматор, член клубу «Зарічани», порадував гостей власними новими патріотичними віршами, а вокальний ансамбль клубу «Любисток» подарував пісню «Сини України! Служіть Україні!».

    Ми, як ніколи, повинні допомагати своїй державі, щоб вона була нероздільною, незалежною вільною Україною, за яку сьогодні гинуть наші хлопці на Сході. Присутні вшанували пам’ять українських патріотів, і, насамперед, наших земляків, які поклали своє життя за неподільність та суверенітет нашої Батьківщини хвилиною мовчання.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше