• Єдність помислів і прагнень

    Єдність помислів і прагнень Єдність помислів і прагнень Єдність помислів і прагнень Єдність помислів і прагнень

    20 січня в центральній бібліотеці для дітей відбулася історична подорож «Єдність помислів і прагнень», присвячена Дню Соборності України.

    Бібліотекарка Інна Кабула розповіла учасникам заходу про історичні події, якіпередували проголошенню Акту злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки (22 січня 1919 року), ознайомила їх із подіями Української революції 1917-1920 років, акцентувала увагу дітей на важливості єдності держави як умови її незалежності та суверенності.

    Емоційний фон підсилила поетична хвилина «Соборна й неподільна». У виконанні читачів книгозбірні Євгенії Тарасевич, Анастасії Сікорської та Турбіних Маргарити і Єгора прозвучали вірші Евгена Юхниці «В День Соборності та Злуки», Дмитра Чередниченка «Україна єдина», Лідії Храпливої-Щур «22 січня», Надії Галковської «День Соборності».

    Відвідувачі заходу взяли активну участь у вікторині «Як добре ти знаєш свою країну?», пізнавальній грі «Хто твої сусіди?» (складали з пазлів-областей єдину карту України) та розгадали кросворд «Соборність».

    Наприкінці заходу відбувся огляд книжкової виставки «Віднині і навіки з’єднані в одно» та флешмоб «Діти єднають Україну».

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше