• Соборність держави – єднання народу

    Соборність держави – єднання народу Соборність держави – єднання народу Соборність держави – єднання народу Соборність держави – єднання народу

    День Соборності України щороку відзначають 22 січня. Саме цього дня в 1919 році проголосили Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки(ЗУНР).

    З нагоди відзначення Акта Злуки в бібліотеці ДНЗ БПТУ ім. Павла Поповича працівники філії №3 Білоцерківської ЦБС провели годину державності «Соборність держави – єднання народу». Для учнів групи № 215 була представлена виставка-огляд «22 січня – День Соборності України» та презентація періодичних видань «Соборність – мовою фактів і документів».

    Юнакам розповіли про події Першої світової війни, про розпад Російської та Австро-Угорської імперії, що дало українцям можливість створити власну державу, про події української історії, які передували підписанню Акту Злуки. Юнаки переглянули відеоматеріали історичної хроніки 22 січня 1919 року.

    День Соборності – це свято, яке єднає українців, єднає наші міста та думки. Лише разом, у єднанні, ми зможемо подолати ворога, який посягнув на нашу землю та свободу.

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше