• На Йордан вода цілюща

    На Йордан вода цілюща На Йордан вода цілюща

    Світ українських традицій нескінченно багатий. Століттями складалася гармонійна система обрядів, які на сучасному історичному етапі знову набувають популярності. Звичаї, що дісталися нам у спадщину від дідів-прадідів, не втратили свого значення й сьогодні.

    З метою популяризації кращих зразків народної творчості: обрядових пісень, віршів, легенд, що є найдорожчою скарбницею духовної культури українського народу, працівники бібліотеки-філії №6 провели Folk-містерію «На Йордан вода цілюща». На захід завітали членкині клубу «Фітовітальня». Бібліотекарки Людмила Романюк та Світлана Шута розповіли присутнім історію православного християнського свята. Зупинилися на народних прикметах, заборонах та легендах. Особливу увагу бібліотечні фахівчині звернули на дивовижні властивості хрещенської води. Розповідь доповнили поетичні рядки Т. Строкач, Н. Красоткіної, С. Пирогової, Рути, М. Щербака.

    Учасники заходу пригадали незабутні хвилини святкування у сімейному колі, традиції та обряди, яких дотримуються в українських родинах, відзначаючи Водохреще.

    Учасниць заходу зацікавили книги Олекси Воропай «Звичаї нашого народу», «Українці: свята, традиції і звичаї», братів Капранових «Веселих свят» та інші видання народознавчого характеру, представлені на книжковій виставці «Світло українських традицій».

    Завершився захід частуванням святковими стравами: кутею та пирогами від Тетяни Пархоменко, узваром від Анастасії Шевченко та варениками від Валентини Бадзюх.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше