• Дива казкові в книжках чудових

    Дива казкові в книжках чудових Дива казкові в книжках чудових Дива казкові в книжках чудових

    12 січня, усі любителі казок − і великі, і малі, вшановують пам’ять відомого французького письменника Шарля Перро. Серед сучасного розмаїття книжок і авторів, казки цього статечного француза залишаються напрочуд запитаними і актуальними.

    На казковий калейдоскоп «В колі казок Шарля Перро», що був присвячений 395-річчю від дня народження казкаря, в бібліотеку-філію №6 завітали маленькі читайлики − учні 2А класу разом із класоводом Оленою Береговою.

    Мандруючи світом казки діти із захопленням слухали розповідь бібліотекаря про одного з найвідоміших казкарів світу та відкривали для себе сторінки захоплюючих казок Шарля Перро. Разом з казковимигероями учасники заходу потрапляли у чудернацькі халепи, відстоювали дружбу та різноманітні чесноти.

    Дітям було запропоновано прослухати казки «Червоний Капелюшок», «Попелюшка», після чого школярі грали в інтелектуальні ігри, брали участь у вікторинах за творчістю письменника, відгадували віршовані загадки, а також із задоволенням пограли у гру «Впізнай героя» та «Попелюшка».

    Щоб потрапити на бал, Попелюшці потрібно було перебрати крупу, тож і маленькі читачі на швидкість відбирали горох від квасолі та вермішелі.

    Захід подарував учасникам море позитиву і чудового настрою. Найкращими знавцями творчості Шарля Перро були Нікіта Авдюхін та Євген Ільніцький. За активність всі присутні отримали солодощі.

    Гарним доповненням стала книжкова виставка «Країна казок Шарля Перро», яка запросила дітей зануритися у чарівний світ казок. Яскраві книжки: «Червоний капелюшок», «Спляча красуня», «Попелюшка», «Кіт у чоботах», «Подарунки феї», «Перлини європейських казок», «Чарівний світ Шарля Перро», наче самі просилися до рук. Тож малеча зацікавлено гортала сторінки улюблених книг. Не можна було встояти перед чарами Попелюшки, кмітливістю Кота в чоботях, гордістю Хлопчика-мізинчика, який врятував своїх братів та чудової історії про Сплячу красуню, тому книгипомандрували разом з малечею для подальшого «спілкування».

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше