• Тернистий шлях мужності і слави

    Тернистий шлях мужності і слави Тернистий шлях мужності і слави Тернистий шлях мужності і слави Тернистий шлях мужності і слави

    Щороку 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи, віддаючи шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Революції Гідності 2013-2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.

    З нагоди відзначення дев’ятої річниці Революції Гідності працівники бібліотеки-філії №6 оформили книжкову виставку-пам’ять «Ми є народ, якого не здолати», де представили документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні.

    Протягом дня бібліотекарі проводили бесіди з відвідувачами книгозбірні та знайомили читачів з літературою, що розкриває події тих буремних днів.

    Серед запропонованих книг роман А.Кокотюхи «Вогняна зима», роман-хроніка А.Гудими «Очищення», М.Матіос «Приватний щоденник. Майдан. Війна», Брати Капранови «Майдан. Таємні файли».

    Працівники філії здійснили бібліотечний десант у 3-А клас БПШ №23 (класовод Наталія Гладка). Бібліотекарі провели історико-патріотичну годину «Українці: історія нескорених». Діти дізнались про історію свята, прослухали поезії, присвячені подіям на Майдані, ознайомились з текою «Майдан: ціна і цінності», в якій зібрано матеріали, присвячені подіям 2013-14 років. Також третьокласники прочитали вголос книгу Христини Лукащук «Казка про Майдан», а потім дружно обговорили прочитане. На завершення заходу усі разом запалили свічку пам’яті.

    Ми маємо пам’ятати про героїв та робити все можливе, щоб їхній подвиг не був марним!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше