• Андрій Малишко – чарівник поетичного слова

    Андрій Малишко – чарівник поетичного слова Андрій Малишко – чарівник поетичного слова

    14 листопада виповнюється 110 років від дня народження одного з кращих українських поетів Андрія Самійловича Малишка.

    Вшановуючи пам’ять відомого українського поета-лірика, перекладача, публіциста, автора перлин української пісенної культури, працівники бібліотеки-філії №6 провели літературну годину «Співець поетичного слова» з членами клубу «Фітовітальня». Бібліотекарі познайомили присутніх з маловідомими сторінками життя поета, говорили про кохання в житті Андрія Малишка. Розповідь завідувачки Надії Гаврилової доповнювали ліричні вірші ювіляра.

    У виконанні працівників книгозбірніу читальній залі звучали найкращі Малишкові поезії зі збірок «Що записано мною», «Серце моєї матері», «Полудень віку», «Листи на світанні», «Прозорість», «Дорога під яворами», «Серпень душі моєї».

    Загалом, творча спадщина А. Малишка нараховує більше 40 збірок, і понад 100 пісень. В українську літературу він увійшов і як поет-пісняр, бо пісні на його вірші вже давно сприймаються як народні.Хвилини музичної насолоди присутнім подарували пісні «Вчителька», «Пісня про рушник», «Київський вальс».

    Читачі знайомились із поетичним доробком автора, листаючи книги, представлені на тематичній поличці «Поезія краси і добра».

    Читайте Малишка! Співайте його «Стежину», «Пісню про рушник», «Київський вальс»... Бо він недарма улюбленець народу, співець життя, молодості, любові − такий він для нас, незабутній Андрій Малишко!

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше