• Лялька-мотанка – душа українського народу

    Лялька-мотанка – душа українського народу Лялька-мотанка – душа українського народу Лялька-мотанка – душа українського народу Лялька-мотанка – душа українського народу Лялька-мотанка – душа українського народу

    Лялька-мотанка здавен була оберегом в кожній українській родині, символом мудрості, берегинею роду та зв’язком між поколіннями, однією з найдавніших іграшок.

    27 жовтня в бібліотеці-філії №3 відбувся майстер-клас «Лялька-мотанка – душа українського народу» для членів клубу «Пролісок». Великий інтерес викликала розповідь майстрині, інструктора трудової адаптації психоневрологічного інтернату Єрмоленко Світлани Миколаївни, про історію народної іграшки, про духовний зміст, який закладали наші предки в її виготовлення. Відвідувачі майстер-класу дізналися, що лялька-мотанка виконує різні функції – охорона дому, сім’ї, дітей, сну, господарства, близьких та рідних. Перша лялька-мотанка з’явилася майже 5000 років тому. Це була не просто іграшка. Вважалося, що вона захищала людину від неприємностей та бід. Українці вважали, що цей символ приносить їм багатство та успіх.

    Учасники заходу детально ознайомилися з технологією виготовлення ляльки та кожен власноруч створив для себе оберіг.

    Подібні зустрічі налаштовують на позитив, приносять радість, що так необхідно в наш нелегкий час.

    Працівники філії №3 щиро дякують Світлані Миколаївні за чудовий подарунок – оберіг для бібліотеки.

     

    Наталія Добровольська.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше