• "Літературні читання в містечках України" в Білій Церкві

    11 жовтня в Білу Церкву завітають письменниці Ірина Славінська (Київ) та Віра Курико (Чернігів) і поспілкуються з читачами в рамках проєкту Українського ПЕН «Мереживо. Літературні читання в містечках України». Модераторка заходу – Анастасія Левкова (Львів). Проєкт реалізується за підтримки The New Democracy Fundу рамках співпраці з Danish Cultural Institute.

    Зустріч відбудеться у вівторок, 11 жовтня, о 14.00 у бібліотеці-філії № 8 Білоцерківської централізованої бібліотечної системи ім. П.Красножона (просп. Незалежності, 55 (вул. Леваневського).

     

    Культура в часи війни

    ·Чому культура важлива і в час війни?

    ·Найчорніші дні лютого – і робота на радіо в укритті.

    ·Як свідчення очевидці встають книжками?

    ·Які виклики чекають на нас після перемоги?

    Ірина Славінська – журналістка, радіоведуча, перекладачка, письменниця, громадська діячка, феміністка. Виконавча продюсерка радіо «Культура», ведуча на Українському радіо. Авторка «Історій талановитих людей» (дві книжки) та «Мої запасні життя». Перекладає книжки з французької. Лауреатка премії ім. Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці». Членкиня Українського ПЕН.

     

    Віра Курико – журналістка, письменниця. Авторка книжок «Вулиця причетних. Чернігівська справа Лук’яненка», «Мазепа. Право на шаблю», «Реформа здорової людини» (про медичну реформу). Авторка репортажів у виданнях Reporters, «Локальна історія» та ін. Номінантка премії «Книга року BBC-2020», лауреатка премії «ЛітАкцент року-2020», переможниця конкурсу «Честь професії-2020» у номінації «Репортаж».

     

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше