• Гірка пам’ять Бабиного Яру

    Гірка пам’ять Бабиного Яру Гірка пам’ять Бабиного Яру Гірка пам’ять Бабиного Яру

    В передостанній день вересня в бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка для користувачів книгозбірні відбулася година історичної пам’яті «Гірка пам’ять БабиногоЯру».

    Бібліотекарка розповіла учасникам заходу про те, що 29 вересня Україна відзначає роковини початку масових розстрілів у Бабиному Яру. Цього дня нацисти знищили в Києві десятки тисяч громадян, мешканців міста, більшість з яких були євреями. Також серед невинно закатованих були тисячі українців, зокрема і відома українська поетеса Олена Теліга, громадяни інших національностей. Усі 778 днів німецької окупації в Києві тривали розстріли і насильства. Злочини в Бабиному Яру перевершили всівідомі до цього часу трагедії. За час німецької окупації у Бабиному Яру були розстріляно 90-100 тисяч людей, з них приблизно 65-70 тисяч євреїв.

    Читачам була презентована книжкова виставка «Бабин Яр – наш біль і пам’ять». На виставці представлені фото, прозові та поетичні твори, що розкривають тему трагедії Бабиного Яру на тлі подій Другої світової війни.

    Всі присутні вшанували пам’ять загиблих запаливши свічку пам’яті.

     

     

    Раїса Лисак.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше