• День Миру в ЦДБ

    День Миру в ЦДБ День Миру в ЦДБ День Миру в ЦДБ День Миру в ЦДБ День Миру в ЦДБ

    21 вересня в світі відзначається Міжнародний день миру, як день глобального припинення вогню та відмови від насильства. В наш час, коли в Україні йде війна, це свято особливе. Зараз, як ніколи, для кожного з нас мир – найбільша і найважливіша цінність.

    Цього дня працівники центральної бібліотеки для дітей, педагогічний, батьківський та учнівський колективи гімназії №11 організували та провели біля книгозбірні благодійну акцію «Ми – єдині, ми – за мир!» з метою збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

    Перед входом до бібліотеки було яскраво та гамірно. Творчий майданчик «День миру» з найрізноманітнішими роботами дітей:малюнками, сувенірами, прикрасами, іграшками з українською символікою, привертав увагу мешканців мікрорайону, як дітей, так і дорослих. Учасники благодійного ярмарку активно продавали свої вироби, збираючи кошти на потреби ЗСУ.

    Бібліотекарки розповідали відвідувачам історію виникнення цього свята. Учасники заходу дізналися про «Дзвін миру» − символ міжнародної солідарності людей світу, який було відлито з монет, що пожертвували діти різних континентів, ознайомилися з книжками, які пропонують замислитися над питаннями війни та миру.

    Хлопчики та дівчатка прочитали побажання, які на своїх крилах принесли Голуби Миру: заклики до миру на всій Землі.

    Позитивні емоції отримали учасники майстер-класів з виготовлення оберегів для захисниківі захисниць, які провели талановиті майстрині Олена Шабельна (студія «Лис у фарбі») та Ірина Дмітрієва, представниця батьківського комітету гімназії.

    Цього дня низько схиляємо голови перед військовими Збройних Сил України, які виборюють мир для українців.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше