• «Побачив? Прибери!»

    «Побачив? Прибери!» «Побачив? Прибери!» «Побачив? Прибери!»

    Всім нам приємно жити в прибраних оселях, відпочивати в чистих скверах та парках, прогулюватись уквітчаними вулицями.

    Для підвищення рівня еко-свідомості відвідувачі бібліотеки-філії смт Терезине долучились до акції «Побачив? Прибери!», приуроченої до Всесвітнього дня прибирання. Усі разом прибирали парк та територію дитячого майданчика.

    Відомо, що в Україні існує проблема з утилізацією сміття. Усвідомлюючи важливість збору, сортування і переробки відходів, у книгозбірні проведено еко-тренінг «Знайди. Сортуй. Здавай».

    Користувачі дізналися про способи сортування сміття та ознайомились з екологічними позначками. Адже більшість відходів після збору та переробки придатні для повторного використання. Культуру поводження з твердими побутовими відходами потрібно виховувати змалечку, тому для зацікавлення та заохочення читачів-дітей захід було організовано в ігровій формі. Процес сортування став не тільки корисним, але й цікавим! Діти швидко та правильно розсортували всі предмети по контейнерах. Цікавою й пізнавальною була книжкова виставка «Земля − наш спільний дім».

    Бібліотекарка звернула увагу на важливість збору в окремі контейнери токсичних відходів: люмінесцентних ламп, акумуляторів, батарейок, яких за період акції зібрали близько 1 кг.

    Учасники заходу погодились, що роздільний збір не потребує особливих навичок, а користь важко переоцінити: отримуємо біогумус з органіки, даємо нове життя виробам з пластику, металу, скла та паперу, зменшуємо площі під сміттєзвалища, тим самим покращуючи екологію довкілля.

    На завершення заходу було проведено опитування щодо бачення читачами вирішення питання чистоти нашої планети. Учасники заходу пригадали відомий вислів: «Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять».

    Олена Бойкова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше