• Мова кожного народу неповторна і своя

    Мова кожного народу неповторна і своя Мова кожного народу неповторна і своя Мова кожного народу неповторна і своя

    Мелодійна, барвінкова, вишукана, калинова, а ще материнська і головне – рідна. Всі ці слова про українську мову.

    До Міжнародного дня рідної мови працівники бібліотеки-філії сімейного читання№9 провели заходи для читачів-дітей у школах міста.

    Для учнів 3-А класу БЗШ №6 бібліотекарки Галина Чередник та Зоя Чутковська підготували годину спілкування «Мова кожного народу неповторна і своя».

    Жанна Харченко і Світлана Могорит запропонували п’ятикласникам ліцею «Білоцерківський колегіум» взяти участь у мовознавчомубатлі «У ріднім слові – цілий світ».

    Працівниці бібліотеки розповіли учням про необхідність збереження мовного різноманіття, толерантне ставлення до носіїв різних мов і важливість досконалого володіння рідною мовою. Школярі переглянули відеоролик про українську мову, взяли участь в інтелектуальній грі «Знавець фразеологізмів»,виявили неабияку кмітливість у розгадуванні ребусів.

    Читачі із задоволенням грали у пізнавальні мовні ігри: вставляли пропущені слова в рядках українських народних пісень, редагували речення із словами-паразитами, добирали українські відповідники до запозичених слів, відгадували предмет, названий застарілим словом (гладущик, рубель, свічадо, бинда, тощо), підбирали синоніми до окремих слів.

    Нам залишилася у спадок одна з найкрасивіших, наймилозвучніших мов світу. Тому наше завдання – берегти її, вдосконалювати та популяризувати у світі.

    Юлія Харченко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше