• Я мовою вкраїнською молюсь

    Я мовою вкраїнською молюсь Я мовою вкраїнською молюсь Я мовою вкраїнською молюсь Я мовою вкраїнською молюсь

    Мова – це великий дар і в кожного народу вона своя. Мова − це доля народу, яка залежить від того, як ми плекатимемо та оберігатимемо рідну мову.

    У Міжнародний День рідної мови в бібліотеці-філії №10 було гамірно від дитячих голосів. На читачів − учнів 4-В класу БЗШ №5 (вчитель Ніна Грозна) чекала мовознавча гра «Солов’їна, барвінкова – українська рідна мова». Діти почули цікаві факти про різні мови, і зокрема про рідну, українську, а потім завзято змагалися у конкурсах: «Мовне асорті», «Відгадайко», «Скажи без затримки»… Особливо їм сподобався конкурс «Словотвір» («ми як дорослі»).

    А для читачів − учнів 5-А класу (класний керівник Марія Юрковська) бібліотекарка Альона Сушкевич підготувала мовний колаж «Магія рідної мови». П’ятикласники взяли участь у конкурсах: «З двох слів – одне», «Математична граматика», «Приховані імена», «Хто такий», «Слово у підсумку»… Альона Сопрун та Ніка Гуревич продекламували присвячені рідній мові поетичні твори Максима Рильського та Андрія Малишка.

    Учасники заходу ще раз переконалися, наскільки рідна мова мелодійна, прекрасна і барвиста. Бережімо її, шануймо, щоб кожен з нас і всі ми разом відчули себе народом, а не «рабами Москви», «не перевертнями», що «з матері полатану сорочку знімають».

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше