• «…свою кров ми в цей день пролили»

    «…свою кров ми в цей день пролили» «…свою кров ми в цей день пролили» «…свою кров ми в цей день пролили» «…свою кров ми в цей день пролили»

    В Україні, мабуть, не залишилося жодної людини, котра б із глибокою шаною не згадала самовідданий подвиг Героїв Небесної Сотні.

    2014 рік. Київ. Майдан Незалежності, вулиці Інститутська та Грушевського, урядовий квартал… Саме тут 18-21 лютого відбулися найкривавіші протистояння, коли загинули більше ста учасників української Революції Гідності. Сьогодні їх усіх називають Небесною Сотнею, а ще Воїнами Світла.

    20 лютого – День Героїв Небесної Сотні. Напередодні цього дня бібліотекарі бібліотеки-філії №10 спільно з учнями 9-А класу БЗШ №5 (кл. керівник Марина Мазій) провели патріотичну годину «Небо падало – вони тримали…». Про жахливі події тих днів у Києві, про Євромайдан у Білій Церкві розповів гість заходу Костянтин Климчук – голова міськрайонної організації «Просвіта», директор видавництва «Час змін», учасник Євромайдану, волонтер. Діти вслухались в кожне слово, а на екрані змінювались фото (з власного архіву гостя) та відео, які без сліз дивитись неможна. До кожного юного сердечка дійшли і слова пісень «Не спи, моя рідна земля» та «Небесну Сотню, Господи, прийми» у виконанні гурту «Мандри» та Павла Табакова, які пролунали у відеозаписі. Звучали рядки майданівської поезії у прочитанні Андрія Дідуха, Софії Корнійчук та Аріни Кириченко.

    Дев’ятикласники познайомились з книгами, у яких досліджується і документується Майдан.

    Хвилиною мовчання вшанували всіх «…хто полягли./ Вони за тим злетіли в небо,/ Щоб в мирі й щасті ми жили…»

    Під слова вірша Леоніда Гажали «У молитві, у тихім плачу,/ У скорботі країна сьогодні./ Запали, Україно, свічу / В світлу пам’ять Небесної Сотні» запалала свіча пам’яті.

    Низький уклін і вічна пам'ять Героям Небесної Сотні! Пам’ятаймо!

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше