• Під Крутами пішли в безсмертя

    Під Крутами пішли в безсмертя Під Крутами пішли в безсмертя Під Крутами пішли в безсмертя

    29 січня − річниця бою під Крутами − подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

    Напередодні дня пам’яті Героїв Крут працівники бібліотеки провели годину пам’яті «Тут юнь прекрасна і свята встелила землю вмить єдину...» для учнів 3-А класу БЗШ 23 (класовод Тетяна Кучинська).

    Завідувачка філією Надія Гаврилова познайомили дітей з однією із найтрагічніших сторінок української історії, розповіла про подвиг 300 студентів у бою під залізничною станцією Крути, а також провела паралелі між подіями, що відбуваються на сході України та подіями далекого 1918 року.

    Учасники заходу ознайомились з тематичною виставкою «Крути: бій за майбутнє». Матеріали, представлені на виставці дають змогу глибше пізнати минуле, усвідомити, якою тяжкою кров’ю полито підвалини української незалежності. Газетні статті, фото героїв, пам’ятники героям Крут, збірка віршів про бійців − зацікавили присутніх. Кожен відкрив для себе нові історичні факти.

    Третьокласники взяли участь у поетичній сторінці «Під Крутами пішли в безсмертя».

    Цей День назавжди залишиться у нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни.

    Схилімо ж голови у скорботі за тими, хто віддав життя за незалежність України.

    Надія Гаврилова

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше