• Крути вчать дивитися в майбутнє

    Крути вчать дивитися в майбутнє Крути вчать дивитися в майбутнє


    29 січня Україна вшановує День пам’яті героїв Крут. Бій під Крутами назавжди вписаний в національну історію – передусім як приклад волелюбності та незалежності українського народу.

    Бібліотека-філія №3 тісно координує свою роботу з учнівським та педагогічним колективом БЗ ІФН №1. 27 січня працівники філії взяли активну участь в патріотичній годині «Крути вчать дивитися в майбутнє» для учнів 10-11-х класів.

    Під час заходу бібліотекарі привернули увагу до важливості теми захисту держави, необхідності подальшого зміцнення й розбудови Збройних Сил України, як запоруки незалежності України. Було проведено історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність. Увазі присутніх представлена книжкова виставка «Вічна слава героям Крут». Учасники заходу запалили свічку пам’яті, вшановуючи тих, хто увійшов у безсмертя.

    Бій під Крутами – це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства. Згадаймо у цей день разом із героями Бахмача та Крут усіх воїнів, що віддали своє життя за Україну!

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше