• Перші «кіборги» України…

    Перші «кіборги» України… Перші «кіборги» України… Перші «кіборги» України…

    У календарі визначних дат України особливе місце належить Дню пам'яті героїв Крут, коли звертаючись до трагічної сторінки історії нашої держави, ми намагаємось усвідомити глибинну сутність подій та винести уроки на майбутнє.

    Напередодні цієї дати працівники центральної бібліотеки для дорослих завітали до Білоцерківської гімназії №2, щоб вшанувати пам'ять тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави.

    Для учнів 11 класу (вчитель історії Самар Т.В.) було проведено годину-реквієм «Понад Крутами вічність у сурми сурмить».

    Бібліотекарки Тетяна Кириленко та Леся Шимоня розповіли школярам історію цієї події, наголосивши, що бій на залізничній станції «Крути» 29 січня 1918 року – один із епізодів збройного протистояння між УНР та радянською Росією, увійшов в історію України, як бій за майбутнє держави, як перемога духу і сили волі перших «кіборгів»: офіцерів, старшин, членів загону Вільного козацтва Армії УНР, студентів, гімназистів, які стали на захист Києва від російсько-більшовицьких військ.

    З цікавістю гімназисти переглянули відео фільм «Крути. Пишемо історію» та фільм-кліп «Ніколи не плач».

    Також для учнів був проведений бібліографічний огляд літератури, представленої на книжковій виставці «Понад усе вони любили Україну».

    Тетяна Кириленко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше