• Бісерні фантазії – надбання народної культури

    Бісерні фантазії – надбання народної культури Бісерні фантазії – надбання народної культури Бісерні фантазії – надбання народної культури Бісерні фантазії – надбання народної культури

    Ніщо не зможе зрівнятися з тим почуттям радості та задоволення, коли бачиш плоди своєї праці, і так хочеться, щоб твої роботи, твої художні витвори порадували, а то й захопили інших, спонукали захоплюватись красою того, що нас оточує. Так сталося і з роботами, представленими на виставці «Бісерні фантазії», яка відкрилася в бібліотеці-філії №10. Участь у виставці взяли як дорослі майстрині, так і початківці – члени гуртка бісероплетіння «Намистинка» (керівник В.Гутник).

    Завідуюча філією Ганна Нагорна, відкриваючи виставку, зазначила, що бісер винайшли ще шість тисяч років тому у Стародавньому Єгипті, і з того часу він підкорив усю планету. Про нього навіть вірші пишуть, учасники заходу почули поезії Зінаїди Торопчиної, Михайла Ломоносова, Тетяни Дорохової, Сашка Кучеренка.

    Говорять, що бісероплетінням займаються люди з чистими намірами й «легкою рукою», що за нанизування бісеринок не беруться у поганому настрої, щоб не передати своїх клопотів на чутливе бісерне зерно… Мабуть саме тому, роботи досвідчених майстринь Людмили Іванової та Марини Мележик такі світлі, добрі та теплі…

    Вишивання бісером стало своєрідною розрадою для душі Людмили Іванової. Вона щиро поділилася секретами своєї творчої праці. Це ж скільки терпіння потрібно мати − нанизати намистинка за намистинкою більше 24 тисяч, щоб вийшов такий милий котик! І це не найбільша робота майстрині!

    А які гарні роботи маленьких майстринь Марії Скороход, Поліни Семиди, Віри Ткаченко, Даші Савченко… Навіть важко виділити якусь з картин окремо. Всі вони вражають витонченістю і розмаїттям кольорів.

    Всім присутнім на відкритті виставки, пощастило зарядитись чарівною енергетикою бісеру, енергетикою майстринь. Захід відбувся, а читачі чекають на нові цікаві виставки.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше