• Диво, створене людиною

    Диво, створене людиною Диво, створене людиною Диво, створене людиною Диво, створене людиною

    Вже багато років чудовий світ Льюїса Керролла – англійського письменника-казкаря, автора всесвітньо відомої книжки «Пригоди Аліси в Країні Див», зачаровує і дорослих, і дітей. Книги Керролла – це казка, переплетена з реальністю, це світ вигадки і гротеску.

    З нагоди 190-річчя від дня народження письменника працівники бібліотеки-філії №6 здійснили бібліотечний десант в 3-А клас БЗШ №23 (класовод Тетяна Кучинська) та запропонували маленьким читайликам здійснити літературну подорож «Диво, створене людиною».

    З розповіді завідувачки бібліотекою Надії Гаврилової третьокласники дізнались, що книга «Аліса в країні Див» виникла під впливом реальних подій та реальних людей. Подорожуючи сторінками книг «Аліса в країні див», «Аліса в Задзеркаллі», «Пригоди Аліси в Дивокраї», учасники заходу потрапили в уявний світ, де мешкають незвичайні й досить дивакуваті істоти. Кумедні історії, смішні ситуації, цікаві діалоги зробили подорож яскравою і незабутньою.

    Діти залюбки взяли участь у грі «Слова-гаманці» − нові кумедні слова, в яких міститься по кілька значень одразу («прузький»: прудкий та слизький), та пригадали фразеологізми: «клювати носом», «виходити з себе», «спало на думку», «вскочити в халепу», «мені начхати», які зустрічаються при читанні творів Льюїса Керролла.

    Завідувачка запросила дітей до бібліотеки, де вони зможуть взяти книги додому, щоб продовжити подорож. Маємо надію, що насолоджуючись читанням книг про пригоди Аліси, дітлахи поринуть в чарівний, лукавий і пустотливий світ героїв Льюїса Керрола і зможуть побачити головне: щоб йти у своєму житті правильною дорогою, потрібно чітко знати і добре розуміти, куди і до чого зрештою хочеш прийти.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше